Näyttelyt

Y H T E I S N Ä Y T T E L Y T

NÄIHIN KUVIIN NÄIHIN TUNNELMIIN

Galleria Ars Nova, SAVONLINNA 14.7.-8.8.2015

Jatkona Näihin kuviin näihin tunnelmiin -kesänäyttelylle Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä 2014 Karkkilan Taiteilijaseura esittäytyi Savonlinnassa osittain uudistetulla näyttelyllä kesällä 2015.

Kahdeksan taiteilijaa tulkitsi näyttelyteoksissaan historiallisia valokuvia omasta näkökulmastaan taiteen keinoin. Taidetekniikat olivat monipuolisia: esillä oli tekstiilitaidetta kudontana ja kirjontana, veistoksia puuhun ja metalliin, maalauksia, valokuvia, installaatio ja videotaidetta. Näyttelylle saatiin tukea Karkkilan kaupungin kulttuuritoimelta.

NÄIHIN KUVIIN NÄIHIN TUNNELMIIN

Galleria Bremer, Suomen Valimomuseo 16.5.-31.8.2014

Yhdistyksen II kesänäyttelyyn Näihin kuviin näihin tunnelmiin osallistui yhdeksän jäsentä 16 taideteoksella. Teosten taustamateriaaliksi oli koottu n. 200kpl 1800-luvun lopulta 1930-luvulle ajoittuvaa Karkkila/Högfors-aiheista valokuvaa Ruukkimuseo Senkan kuva-arkistosta. Näyttelyyn tutustui n. 1000 kävijää. Näyttely ja sen oheistapahtumat toteutettiin Alfred Kordelinin säätiön tuella.

Näyttelyn avajaisissa 16.5.2014 esiintyi mieskuoro Kaikkeuden kannel ja jatkoilla Karkkila/Högforsin Työläismuseon Pakarilla esiintyivät mm. kirjailija Mikko Myllylahti ja taiteilija Kimmo Peltola sekä bändi LähihoitajatKoululaisille suunniteltiin suunnistuskartta Löytöretki ruukkiin, joka tutustuttaa kotiseutuun ja sen historiaan. Kartan toteuttivat Soile Hovila ja Heli Vehkaperä yhdessä Museoamanuenssi Janne Viitalan kanssa. Kartasta otettiin 1000kpl:n painos. Karkkilan Rautapäiville 12.-15.6. suunniteltiin Muistatko vielä? – Ryhmäpotretti -työpaja.

Lehtikirjoitus Karkkilan Tienoo, 22.5.2014 (pdf)

KESÄKEITTO

Galleria Bremer, Suomen Valimomuseo 14.5.-31.7.2011

Karkkilan Taiteilijaseuran ensimmäinen yhteisnäyttely Kesäkeitto järjestettiin kesällä 2011 Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä, Karkkilassa. Näyttelyssä oli kuva- ja veistotaidetta sekä installaatio- ja videoteoksia kahdeksalta yhdistyksen perustajajäseneltä, jotka ovat Tuomo Klemi, Juha Mäki-Jussila, Kimmo Peltola, Tarja Pitkänen, Antti Raitala, Anne Siirtola, Heli Vehkaperä ja Milja Viita.

Kimmo Peltolan Muistojeni huone -teoksen tallenteet:

(Taltiointi- Galleria Bremer, Karkkila, 2011)